Orest - producent stołów chłodniczych
Połączenie stołu gastronomicznego i szafy chłodniczej pozwala na znaczne zmniejszenie zajmowanej powierzchni kuchni (hali).
Stół chłodniczy wykonany jest ze stali nierdzewnej, co pozwala na bezpieczny kontakt z żywnością, a jego powierzchnię można wykorzystać do gotowania, co w przypadku zwykłej lodówki jest niemożliwe.
Możliwe jest wykonanie stołów z blatami z granitu.
Takie stoły mają kilka niezaprzeczalnych zalet:
- praktycznie niezniszczalny granit;
- blaty mogą być wykonane w różnych rozwiązaniach kolorystycznych;
- idealne do pracy z ciastem;
- neutralne tło promieniotwórcze;
- dopuszczone do kontaktu z żywnością;
- wykonane ze stali nierdzewnej najwyższego gatunku;
- największa wewnętrzna pojemność użytkowa w swojej klasie;
- pojemna tylna krawędź o wysokości 50 mm;
- sprężarka Tecumseh (Francja) z pełną 2-letnią gwarancją;
- zestaw części wyprodukowanych w UE;
- termostat cyfrowy;
- bezpieczny czynnik chłodniczy R134A;
- samorozmrażanie;
- regulowane podpory teleskopowe (stal nierdzewna).
Mogą być wyposażone w kółka — uproszczone sprzątanie pomieszczenia i obsługa techniczna.
Linia stołów chłodniczych Orest obejmuje modele 2 drzwiowy lub stół chłodniczy 3 drzwiowy, z wysuwnymi szufladami (4 i 6 szuflad), jak również kombinowane — z szufladami i drzwiami.
W linii dostępne są również stoły chłodnicze do pizzy z nadstawką chłodzącą na pojemniki.