Regały ze stali nierdzewnej do gastronomii - producent Orest.

Regały ze stali nierdzewnej producent Orest

Regały gastronomiczne nierdzewny.

Z punktu widzenia warunków organizacyjnych  produktów spożywczych, we wszystkich ich różnorodność można podzielić na dwie główne grupy:

  • Regały nierdzewne , które są przechowywane w pomieszczeniach nie chłodnicze ( neutralne).
  • Regały gastronomiczne w celu zachowania jakości, które jest niezbędne do korzystania w restauracji, baru.
  • Regały ze stali nierdzewnej do kuchni profesjonalnej.

Rynek regalów gastronomicznych oferuje rozwiązanie problemów związanych z przechowywaniem towarów, naprawdę zapewniając duży wybór kupującego.

Regały magazynowe do gastronomii:

Pierwsza z tych grup są przede wszystkim chleb, pieczywo, cukier, artykuły spożywcze, niektóre wyroby cukiernicze i inny.

Przechowywanie tych produktów wymaga stworzenia warunków, w których będzie można zahamować procesy biochemiczne i mikrobiologiczne produktów, jak również w celu zapobiegania parowaniu i wilgoci.

Regały sklepowe.

Przechowywanie chleba i wypieków dokonanych w sklepach - w czystych, suchych i dobrze wentylowanych pomieszczeniach w jednolitej temperaturze poniżej 6 ° C, oddzielnie od innych towarów.

Chleb, pieczywo przechowywane w zamkniętych szafkach specjalne, stacjonarne lub ruchome regały lub kontenerów, urządzeń (kontenery) na tackach, w którym produkty te zostały dostarczone do sklepu.

Zatem produkty w zasobnikach być ułożone jeden rząd lub dwa (w zależności od wymagań norm). Minimalna wysokość montażu dolnego rzędu zasobników w regalu - 30 cm od podłogi.

Podczas przechowywania artykułów spożywczych należy przestrzegać wymagań I przepisów sanitarnych, zasady przechowywania pamięci towarów muszą dopasować właściwości towarów, pod warunkiem spełnienia standardów.

Regały magazynowy nierdzewne

Sól należy przechowywać oddzielnie od innych produktów spożywczych (ze względu na wysokie higroskopijne). Przyprawy powinny być przechowywane w magazynach w czystych, suchych pomieszczeniach, w temperaturze 5-15 ° C i wilgotności względnej 65-70%, oraz ponieważ produkty te są nie łatwe do postrzegają zapachy, ale także przesyłać własne.

 

Regały magazynowe do gastronomii.

Kawa należy przechowywać w czystym, suchym i dobrze wentylowanym miejscu, dalej od innych towarów.
Przechowywanie herbaty powinno odbywać się w zamkniętych szafkach, w czystym, suchym wentylowanych pomieszczeniach o wilgotności względnej do 70%. Ze względu na bardzo higroskopijny herbaty zabroniono wietrzenie tych pomieszczeń w deszczową pogodę.

Zabronione jest również do przechowywania herbaty obok przypraw, mydło, kawa, śledzia i innych produktów, które są zdolne do przenoszenia zapachów.
Wyroby cukiernicze o ograniczonej trwałości (ciasta, babeczki, ciasteczka) są przechowywane na półkach regalów w lodówce. są one przechowywane przez 6 do 36 godzin, w temperaturze od 2 do 6 ° C,
Regały ze stali nierdzewnej OREST korzystna cena i znak jakosci!