close

Frytownice Orest-producent urzadzen gastronomicznych.

Frytkownica gastronomiczna przemysłowa są przeznaczone do pieczenia ziemniaków i inne produkty (ryby, frytkownica na pączki, krewetki) smażone (wrzącego oleju lub tłuszczu).
Główne różnice między profesjonalnych (przemysłowych) frytkownice dla restauracji, kawiarni i innych placówek gastronomicznych, to obecność kilku ważnych zalet:
Zrobiony ze stali nierdzewnej.

Atrakcyjne ceny frytkownic na naszej stronie.

Wybierz parametry:
Wydajność (kg/godz):
Pojemnik (l):
Moc (kW):
Resetuj
Frytownice Orest FE-5
Wydajność (kg/godz): 8,12
Moc (kW): 2,1
Pojemnik (l): 5
Frytownice Orest FE-2x5
Wydajność (kg/godz): 16
Moc (kW): 2x2,1
Pojemnik (l): 2x5
Frytownice Orest FE-8
Wydajność (kg/godz): 12
Moc (kW): 3
Pojemnik (l): 8
Frytownice Orest FE-2x8
Wydajność (kg/godz): 24
Moc (kW): 2x3
Pojemnik (l): 2x8

Gotowy wytrzymywać duże obciążenia (praca czasami przez całą dobę)
wyższa wydajność (dając produkt końcowy w jednostce czasu).
Sprzęt i funkcjonalne zalety profesjonalnych frytkownice Orest serii FE:

 

  • Automatyczne wyłączanie podczas podnoszenia elementu grzejnego do konserwacji - eliminuje możliwość oparzenia do operatora i uszkodzenia elementu grzejnego podczas czyszczenia frytkownice gastronomicznej.
  • Rośnie modułu ( zawiasy) sterującego z elementem grzejnym i wyjmowany pojemnik ułatwi konserwację i czyszczenie frytownic elektrycznych.
  • Element grzejny jest zabezpieczony przed możliwością uszkodzenia kosza.

 

Organizacja fast food - jeden z najbardziej dochodowych i dlatego dość popularne typ działalności. Organizacja małego lub dużego punktu gastronomii, będzie na pewno potrzebowal frytownicy.
Frytownica elektryczne OREST posiada wiele przydatnych funkcji, z których głównym jest wygoda i oszczędność, konkurencyjna cena.

W uzupełnieniu do wszystkich potraw, które są przygotowywane w przemysłowej frytkownice - nie tylko zachowują swój najlepszy smak, ale również mają bardzo atrakcyjny wygląd - chrupiącą skórką na złoty kolor.

 

Profesjonalna frytownica ma wiele zalet w stosunku do tradycyjnego gotowania żywności na blasze lub patelni.

Główną różnicą między tym urządzeniem od zwyklej frytkownicy - gotowanie wielkości produkcji i obecności kilku trybów automatycznych, które znacznie oszczędza czas kucharzy.
Frytownica - typ podłogi przemysłowy - specjalnie zaprojektowany dla dużych przedsiębiorstw gastronomicznych. Jego zaletą jest to, zwiększona ilość grzejników ogrzewania.

A olej szybciej ogrzewa się do wymaganej temperatury gotowania, a w wannie więc frytkownicy można umieścić dużych partii produktów.

W niektórych modelach zewnątrz frytkownice, konstrukcja umożliwia wykorzystanie dwóch oddzielnych pojemników która jest użyteczna do wytwarzania kilku zupełnie różnych potraw.

 

  • Kolejną zaletą smażenia - dość duże szafki na naczynia, które są bezpośrednio pod wanną frytkownicy.
  • Wszystki nowoczesny frytkownice pozwala ustawić termostat do regulacji temperatury oleju.
  • Specjalny system filtracji - sprawia, że znacznie mniej prawdopodobne, aby wymienić olej.
  • Wszystkie frytownice elektryczne wykonane są ze stali nierdzewnej.