Stoły gastronomiczne ze stali nierdzewnej
Stoły robocze ze stali nierdzewnej Orest stanowią sztywną konstrukcję spawaną z rur o przekroju kwadratowym 40x40 mm lub 30x30 mm (nogi) i blachy ze stali marki AISI-201 lub AISI-304.
Dzięki zawartości manganu stal 201 lub 304 jest bardzo twarda, co pozytywnie wpływa na odporność wyrobu na zużycie. Możliwa jest produkcja stołów z innych marek stali na życzenie klienta.
Blat stołów ze stali nierdzewnej również jest wykonany ze stali marki AISI-201 lub AISI-304 o grubości 0,8 mm, a od strony wewnętrznej wzmocniony jest pomalowaną płytą wiórowa w celu redukcji hałasu i wibracji podczas pracy przy stole, rogi blatu są zaś zaspawane i wypolerowane.
Standardowa grubość blatu wynosi 35 mm.
Blat stołów w wyposażeniu podstawowym ma specjalną strukturową burtę przyścienną o wysokości 50 mm. |
Standardowa wysokość stołów nierdzewnych 850 mm, regulowana stopkami podporowymi z tworzywa o wysokiej trwałości ABS. |
W celu wygodnego transportu i obniżenia kosztów logistycznych stoły mogą być wykonane w konstrukcji rozbieralnej — w takim przypadku blat nie będzie miał burty przyściennej. |
Seria stołów do pracy ze stali nierdzewnej Orest obejmuje też stoły do robót specjalnych z blatami z:
- polietylenu PE — grubość 20 mm, dodatkowo wzmocniony krawędziami usztywniającymi z rury profilowej stali nierdzewnej o przekroju kwadratowym.
- drewna — blat kombinowany z gatunków liściastych (jesion, dąb) o grubości 40 mm.
W stołach z półkami półki wzmocnione są poprzecznicą — blacha ze stali AISI-201 lub AISI-304 0.8mm.
Dodatkowe wyposażenie stołów roboczy gastronomiczny:
- podwieszana szuflada na prowadnicach teleskopowych |
|
- zamek typu wpuszczanego dla skrzynki narzędziowej | |
- otwór w blacie do zbierania odpadów (śmieci) | |
- burty boczne. |