Okapy gastronomiczne - producent OREST.

Okapy gastronomiczne - producent Orest.

Okapy przemyslowe ze stali nierdzewnej - producent OREST - dobra jakość i atrakcyjna cena.

Okapy nierdzewny są przeznaczone dla oczyszczania i późniejszego usunięcia gorącego powietrza, zapachu i dymu generowanego przez sprzęt w profesjonalnych kuchniach restauracji, kawiarni - co gwarantuje wyciąg kuchenny gastronomiczny.

 

Okap kuchenny gastronomiczny jest najbardziej przydatny z urządzeń w profesjonalnej kuchi jest - aby pomóc pozbyć się takich problemów jak: powierzchnie, wędzone dymem krytym, minimalizować złogi tłuszczu na ścianach, a nawet pomóc zorganizować usunięcie ciepła z różnych urządzeń.

Okapy są wykonane ze stali nierdzewnej AISI 304 o wysokiej zawartości niklu, co zapewnia jego trwałość i długą żywotność.

Okapy do kuchni profesjonalnej ze stali nierdzewnej może być wykorzystywane "w tandemie" z odpowiednio zaprojektowanego systemu wentylacji wymuszonej.

Okap wentylacyjny wydechowy jest zainstalowany na urządzenia termiczne, takich jak kuchnie, patelnie, piece konwekcyjno, frytkownice, itp w obszarach roboczych od restauracji i innych przedsiębiorstw gastronomicznych.

W zależności od życzenia klienta, może być wyposażony w dodatkowy wentylator i oświetlenia.

Vent osłonę wykonaną ze stali nierdzewnej, wysokość wszystkich typów osłon - 350 mm.

Wybór okapu przemysłowego zawiera kilku ważnych zasad:

  • Pamiętaj, aby obliczyć wymiary, wybierająj (szerokość i długość) okapu, są one bardziej niż rozmiar zainstalowanego sprzętu co najmniej 200 mm;
  • Maksymalna wysokość, na której okap zainstalowany - 2100 mm nad podłogą.


Okap stosowane do przemysłowego oczyszczania powietrza w pomieszczeniu z parą wodną, tłuszcz lub olej.

Takie urządzenia są zamontowane na systemie wentylacji wymuszonej w gastronomii, bezpośrednio na każdym rodzaju urządzenia grzewczem kuchni profesjonalnej.

Okapy wyspowe (środkowy) - jeden z rodzajów okapów, które nie są wymagane do montażu na ścianie, zawieszony nad wszelkiego rodzaj.

Zasada okapu jest bardzo prosta ogrzane powietrze bogate wilgotna różnych zanieczyszczeń dostaje się do wyciągu, sączy przez filtr labiryntowe które zachowują te same zanieczyszczeń (wody, oleju, sadza) i za pośrednictwem kanału wylotowego, wilgoć jest podawana bezpośrednio do rury składowania który znajduje się w dolnej części okapu.

Rodzaje okapów gastronomicznych z wentylatorem:

  • Okap gastronomiczny przyścienny (montowane na ścianie).
  • Okap ze stali nierdzewnej wyspowy (montowane do sufitu za pomocą łańcuchów).
  • Okap nierdzewny Centralny