Komory rozrostu ciasta Orest seria PT
- wykonany ze stali nierdzewnej
- odległość między prowadnicami 85 mm
- zarządzania termiczne elektromechaniczne
- temperatur zakres nastaw 30 ... 90 °C
- drzwi ze szkła hartowanego 6 mm
- przesuwna taca do zbierania wilgoci
- uniwersalne blachy do piekarnika - pieczenie pod 600 x 400 mm lub GN-1/1
- regulowana wysokość wsparcia teleskopowa 1'' 1/2 (stal nierdzewna AISI 304, możliwość demontażu)
Ogólne zalecenia dotyczące wyboru potrzebnych urządzenia piekarnicze - komora rozrostu ciasta:
liczba podajników, które będą zawierać garownik do piekarni powinny przekraczać liczby blach do pieczenia 1,5 - 2,0 razy.
Komory garownicze stosowane do korekty końcowych kawałków ciasta, po czym są one wypiekane w piecach konwekcyjnych.
Najczęściej komora garownicza lub komora rozrostu ciasta (wzrostowa) można znaleźć w wyposażeniu cukierni i piekarni, obok kuchenki piekarza. W uzupełnieniu do piekarni, izolacji jest często używany w wielu innych placówkach gastronomicznych:
Komory garownicze - kontrolowanie procesu fermentacji testu (jego przygotowanie do pieczenia).
Garownik piekarniczy - stale utrzymywane niezbędnej wilgotności i temperatury, co sprawia, że możliwe jest zwiększenie objętości ciasta do maksimum, a w celu poprawy ich struktury.
Co należy zwrócić uwagę, aby w selekcji komory wzrostowej?
Najpierw trzeba zbadać jakość urządzenia, a następnie sprawdzić poziom izolacji termicznej i jakość regulacji i wsparcia wilgotności komory.
Zakres temperatury pracy można przeprowadzić - od 33 do 40 °C, zakres wilgotności 75 - 80 %.