Komora garownicza

Komory garownicze rozrostu ciasta


Wysokość pomiędzy poziomem blachy do piekarnika 85 mm, zarządzania termiczne elektromechaniczne,

Temperatur zakres nastaw 30 ... 90 °C, drzwi ze szkła hartowanego 6mm., wysuwana tacka wody, uniwersalne blachy do piekarnika - pieczenie pod 600 x 400 mm lub GN-1/1, regulowana wysokość wsparcia teleskopowa 1 '' 1/2 (stal nierdzewna AISI 304, możliwość demontażu)

Wybierz parametry:
Wymiary DxSxW (mm):
Liczba poziomów:
Resetuj
Komora garownicza РТ-10
Liczba poziomów: 10
Wymiary DxSxW (mm): 770х600х1310
Cena: EUR 539.00
Komora garownicza РТ-12
Liczba poziomów: 2x6
Wymiary DxSxW (mm): 1000х800х970
Cena: EUR 621.00
Komora garownicza РТ-16
Liczba poziomów: 2x8
Wymiary DxSxW (mm): 1000х800х1140
Cena: EUR 685.00
Komora garownicza РТ-20
Liczba poziomów: 2x10
Wymiary DxSxW (mm): 1000х800х1310
Cena: EUR 757.00
Komora garownicza РТ-6
Liczba poziomów: 6
Wymiary DxSxW (mm): 770х600х970
Cena: EUR 452.00
Komora garownicza РТ-8
Liczba poziomów: 8
Wymiary DxSxW (mm): 770х600х1140
Cena: EUR 499.00
  • temperatura zakres nastaw 30 ... 90 °C, drzwi ze szkła hartowanego 6 mm,
  • wysuwana tacka wody, uniwersalne blachy do piekarnika - pieczenie pod 600 x 400 mm lub GN-1/1, regulowana wysokość wsparcia teleskopowa 1 '' 1/2 (stal nierdzewna AISI 304, możliwość demontażu)

Ogólne zalecenia dotyczące wyboru potrzebnych urządzenia piekarnicze - komora rozrostu ciasta:
liczba podajników, które będą zawierać garownik do piekarni powinny przekraczać liczby blach do pieczenia 1,5 - 2,0 razy.
Komory garownicze stosowane do korekty końcowych kawałków ciasta, po czym są one wypiekane w piecach konwekcyjnych.

Najczęściej komora garownicza lub komora rozrostu ciasta (wzrostowa) można znaleźć w wyposażeniu cukierni i piekarni, obok kuchenki piekarza. W uzupełnieniu do piekarni, izolacji jest często używany w wielu innych placówkach gastronomicznych:
Komory garownicze - kontrolowanie procesu fermentacji testu (jego przygotowanie do pieczenia).

Szafa fermentacyjna (garownicza) - stale utrzymywane niezbędnej wilgotności i temperatury, co sprawia, że możliwe jest zwiększenie objętości ciasta do maksimum, a w celu poprawy ich struktury.
Co należy zwrócić uwagę, aby w selekcji komory wzrostowej?
Najpierw trzeba zbadać jakość urządzenia, a następnie sprawdzić poziom izolacji termicznej i jakość regulacji i wsparcia wilgotności komory.
Zakres temperatury pracy można przeprowadzić - od 33 do 40 °C, zakres wilgotności 75 - 80 %.