Stanowiska (lady) z wanną chłodniczą Orest
Służy do przechowywania, wydania i ekspozycji przekąsek na zimno, świeżych warzyw, sosów słodyczów, napojów lub innych dodatków wcześniej schłodzonych. Najczęściej stanowiska chłodnicze z wanną chłodniczą są nazywane ladami sałatkowymi mogą być pozbawione przedniej osłony – co umożliwia samoobsługę – lub być wyposażone w przeszkloną witrynę.
Do blatu stanowiska chłodniczego jest zintegrowana wanna chłodząca o głębokości 155 milimetrów, a temperatura w niej jest stale kontrolowana za pomocą specjalnego sterownika, w zakresie od 1 do 10 °С. Możliwość regulacji temperatury pomaga dostosować każde stanowisko pod odpowiednie produkty, podstawową funkcją jakiej pozostaje utrzymanie świeżości i wysokiej jakości przechowywanych w nim dań, co jest bardzo wygodne dla dużych restauracji.
Stanowisko chłodnicze z ladą sałatkową w całości wykonane ze stali nierdzewnej, przystosowana do ustawienia pojemników GN 1/1 maks. głębokość 150 mm (pojemniki GN nie są dołączone do zestawu). Lady chłodnicze można wyposażyć w dodatkowe nadstawki ( z półką pojedynczą lub podwójną) dla jeszcze większej personalizacji, dodatkowo mogą być wyposażone w lampy dzięki czemu każdy segment lady może być właściwie reprezentowany. W niektórych przypadkach najbardziej odpowiadnie jest wykorzystanie lady bez szyby przedniej i nadbudowy - to niewątpliwie wpłynie na koszt stanowiska chłodniczego, ale jej główna funkcjonalność pozostanie taka sama. Wiele opcji dodatkowych daje duże możliwości personalizacji dostosowane do potrzeb użytkownika w tym wyposażyć w kółka obrotowe z hamulcem, co będzie szczególnie wygodne przy organizowaniu cateringu.
Jednym z nie mniej ważnych elementów linii wydawczej jest również prowadnica do tac, dzięki czemu można je wygodnie stosować nawet w wersji wyspowej, na której konsumenci umieszczają pobrane posiłki i napoje.