Szafki gastronomiczne ze stali nierdzewnej Orest
Szczególną rolę w tworzeniu nowoczesnego zaplecza kuchennego odgrywają meble gastronomiczne, codziennie zapewniając wygodę i funkcjonalność przy użytkowaniu. Stal nierdzewna jest jednym z najbardziej pożądanych i praktycznych materiałów do produkcji mebli kuchennych. Ze względu na wahania temperatury, wysoką wilgotność i surowe wymagania higieniczne użycie stali nierdzewnej charakteryzuje się doskonałymi właściwościami użytkowymi oraz odpornocią na korozję uszkodzenia mechaniczne i chemiczne jest bardzo racjonalnym rozwiązaniem.
Jednym z najważniejszych elementów mebli gastronomicznych, który ze względu na swoją niezawodność cieszą się dużym zapotrzebowaniem są bez wątpienia szafki ze stali nierdzewnej. Na organizację pracy i jej przebieg w dużym stopniu wpływa rodzaje szafek nierdzewnych.
Do produkcji stosowana jest stal nierdzewna najwyższej jakości co posiada szereg cech ponieważ gotowy produkt jest zgodny z obowiązującymi normami.
- konstrukcja wykonana w całości ze stali nierdzewnej
- stabilna konstrukcja spawana
- rant tylny o wysokości 50 mm w standardzie
- blat o grubości 40 mm wykonany z blachy o grubości 0,8 lub 1,0 mm (wygłuszony i wzmocniony od spodu płytą wiórową).
- uchwyty w formie przetłoczeń na całej wysokości drzwi
- zamknięcie magnetyczne (w przypadku drzwi skrzydłowych)
- 4 nóżki umożliwiające właściwe wypoziomowanie +/- 20 mm
Producent oferuje różne rodzaje takich wyrobów
- otwarta z boków
- obudowana z tyłu i z boków
- ze zlewem - spawany
- ze zlewem - tłoczony
- z szufladami
- z drzwiami suwanymi
- z dwoma lub trzema przedziałami do przechowywania
Zalety szafek ze stali nierdzewnej
- odporność na wahania temperatury oraz wysoką wilgotność
- odporność na uszkodzenia mechaniczne
- funkcjonalność dzięki obecności szuflad i półek
- nie wchodzą w interakcję z środkami chemicznymi oraz żywnością: nie zostają na nich zapachy i resztki produktów
- wytrzymałość
- łatwość w utrzymaniu czystości
Aby utrzymywać takie powierzchnie w czystości bez obawy o ich uszkodzenie, można użyć octu, środków ściernych i detergentów. Dlatego utrzymanie higieny w kuchni nie jest trudne. Podczas wyboru środków czystości prosimy wziąć pod uwagę nasze referencje.