Kuchnie elektryczne gastronomiczne z płytami indukcyjnymi lub żeliwnymi
Ogólne cechy konstrukcyjne
- okablowanie kablem, odpornym na wysokie temperatury;
- konstrukcja ze stali nierdzewnej o grubości 1 mm.
Kuchnie elektryczne z płytami żeliwnymi:
-
włączniki do płyt - E.G.O. (Niemcy);
-
mosiężna przewodząca szyna zbiorcza do palników;
-
wysuwana tacka do zbierania rozlanego płynu;
-
osłona termiczna włączników płyt elektrycznych – ochrona przed przegrzaniem;
-
ściana wentylowana o wysokości 200 mm.
Kuchnie elektryczne z polami indukcyjnymi:
-
płyty indukcyjne o mocy 3,5 kW każdy;
-
szklano-ceramiczna powierzchnia palnika o wymiarach 320 × 320 mm;
-
11 poziomów regulacji mocy palnika (0,4 – 3,5 kW);
-
regulacja temperatury pracy palnika w zakresie 80 ºС – 280 ºС;
-
minutnik do 180 min;
-
dodatkowe wentylatory przemysłowe do chłodzenia przestrzeni pod palnikami;
-
wbudowane zabezpieczenie przed spadkami napięcia sieciowego;
-
duży 3-warstwowy filtr powietrza do wentylacji przestrzeni pod płytami;
-
wzmocniona dolna półka na inwentarz.
Kuchenki z palnikami na podczerwień:
-
niezrównana szybkość uruchamiania oraz trwałość palników E.G.O.;
-
płyty HI-LIGHT E.G.O. (Niemcy) ogrzewania na podczerwień o mocy 2,3 kW każdy;
-
szklano-ceramiczna powierzchnia palnika o wymiarach 297 × 297 mm;
-
bezstopniowa (płynna) regulacja stopnia grzania;
-
wzmocniona dolna półka na inwentarz.
Modele przemysłowych kuchenek elektrycznych z piekarnikiem z ogrzewaniem statycznym:
-
piekarnik uniwersalny przystosowany do pojemnika GN-1/1 (530 × 325 mm) lub blachy do pieczenia o wymiarach 600*400 mm;
-
1 kratka GN-1/1 ze stali nierdzewne w zestawie;
-
wyjmowane, 3-poziomowe prowadnice;
-
silikonowy uszczelniacz żaroodporny;
-
izolacja termiczna z folii bazaltowej;
-
wentylowane drzwi z podwójnymi szybami;
-
oświetlenie halogenowe;
-
termometr analogowy (350 ºС);
-
oddzielne sterowanie ogrzewaniem górnym i/lub dolnym.
Kuchenki elektryczne profesjonalne Orest z piekarnikami konwekcyjnymi:
— spiralny element grzejny oraz wirnik/rotor, zapewniają wydajne i równomierne rozprowadzanie gorącego powietrza w komorze piekarnika;