Fast Food dzisiaj
Fast Food dzisiaj zajmują znaczną część we wszystkich placówkach gastronomicznych.
Każdego roku w dużych miastach otwiera się setki nowych obiektów sprzedazy hot dogi, frytki, shawarma - kebab, kurczaki z rożen, burgery i sałatki - produktów, z których przygotowanie zajmuje minimum czasu.
Każdy wie, że to jedzenie nie jest zdrowe .
Wielu sieci zlapia obecne tendencje w kierunku zdrowszego jedzenia,
oferuje zarówno niskokaloryczny produkt ale niestety, w większości przypadków są tylko słowa, słowa, a także zasady gotowania się nie zmienia.
Ale jest rozwiązanie! Istnieją możliwości, aby zmienić menu fast food. W tej potrawy, jak poprzednio, będzie przygotowany tak szybko, jak to możliwe, a wynik będzie zaspokoić potrzeby wymagających smakoszy i zwolenników zdrowego stylu życia.
Tak więc, można łatwo zróżnicować swoje potrawy dietetyczne wykorzystaniem pieca konwekcyjno-parowego - urządzenie wielofunkcyjne, dzięki czemu można przygotować dziesiątki dań.
Korzystanie z pieca konwekcyjno-parowego pozwala smażyć, dusić, piec, jak również zastosowanie w wytwarzaniu gorącej pary.
Wybór profesjonalnego sprzętu dla fast food jest bezpośrednio związana z wyborem dań oferowanych dla zwiedzających.
Jeżeli firma sprzedaje ciastka, to trzeba kupić piec konwekcyjny.
Kuchniach pizzerii należy zainstalować profesjonalne piece do pizzy.
Ponadto, przy wyborze sprzętu dla zakładów fast-food jest ważne, aby wziąć pod uwagę średnią liczbę odwiedzających.
Dla kuchniach małych restauracji i kawiarni zwykle kupić małe piece do pizzy,
piece konwekcyjne i kuchenką z dwoma palnikami.
Najlepszym rozwiązaniem wyposażając kuchnię małych zakładów są uważane maly modeli profesjonalnego sprzętu. Zajmują niewiele miejsca, a tym samym ma wysoką prędkość.