kurczak z rożna
Jesteśmy gdzieś w pośpiechu i ciągle starają się nie myśleć o gotowaniu.
Tak popularne są kurczak z rożna, inne półprodukty grillu i fast foody.
Miasta są pełne różnych sklepów i obieków sprzedających gotowe produkty - grillowany - kurczak, świeże wypieki, i wiele innych.
Weźmy pod uwagę podstawowe aspekty organizacji biznesu sprzedaży grillowanych kurczak i zyski z tej działalności.
Aby otworzyć firmę sprzedającą kurczaki z grilla należy wybrać odpowiednią lokalizację.
Można zatrzymać się na terenie sklepu lub zorganizować z mobilnego punktu sprzedaży na specjalnej przyczepie.
Podstawowym warunkiem przy wyborze lokalizacji – jest wielka przepuszczalnośc potencjalnych nabywców.
Dobra lokalizacja - w pobliżu głównych skrzyżowaniach, rynków i okolicy w pobliżu szpitali, firm i urzędów, przy wjeździe i wyjeździe z miasta.
Ważnym punktem jest wybór niezbędnych urządzeń.
Wymaga pierwszy sam grill - kurczak z rożna.
W zależności od lokalizacji sklepu, trzeba kupić elektryczny (w miarę możliwości podłączenia do sieci) lub grill gazowy.
Proces gotowania jest dość prosty: trzeba marynować kurczaka w przyprawach przez około półtore godziny i gotować na grillu - około godziny czasu.
Teraz dotknąć trochę o ceny sprzętu.
Kompletny przyczepa jest w zakresie 7-10 tys. zł.
Obrotowy rożen elektryczny jest w obszarze od 2,5 tys. zł,
To samo dotyczy innego zestawu urządzeń – 6000 zł.
Całkowita ilość gotowych punkty: 16 - 20 tys. zł.
Do prowadzenia działalności gospodarczej, należy zarejestrować swoją działalność i uzyskać zezwalające na dokumenty.
Na sprzedaż produktu będziesz potrzebował co najmniej dwóch sprzedawców.
Będziesz sobie radzićz finansów i marketingu, poszukiwanie nowych dostawców i punktów sprzedaży.
Idealny zawrzeć umowę na dostawę surowców z najbliższej fermy drobiu.
Umowa powinna być zawsze dokładnie określić warunki dostaw, masy kurcząt.
Kury muszą być w przybliżeniu równa masie w dozwolonym różnicą pięćdziesięciu gramów.
Istotną cechą kurcząt handlowych z grilla, jest pakowanie towaru.Musisz miec sztucznego pojemniku i torebek foliowych, które utrzymują ciepło.
Aby zwiększyć zyski zaleca się, aby spojrzeć na sprzedaży produktów powiązanych, takich jak pita lub napoji.
W praktyce okazuje się, że jeden punkt dziennie średnio sprzedaje 40 kurczaków, 52-55 kg.
Przychody brutto dziennie jest około 1200 zł, dochód brutto miesięcznie okolo 40 tys. zł.
Więc trzeba mieć pod uwagę dobre ustalenia ich nazwę i dobrą reputację dla podalszego rozwoju firmy.
Zobacz ofertę grill elektryczny Orest dlatego że dziś zacząć i rozwijać firmę.